Saxonia-Transilvania - sprijin economic
pentru întreprinderi mici și mijlocii

Program de lucru

luni - vineri: 8.00 - 14.00

SAXONIA-Transilvania

Fundația non-profit Saxonia-Transilvania oferă asistență financiară pentru mici întreprinderi individuale, întreprinderi familiale și liberi profesioniști autorizați din toate domeniile economice, in următoarele județe administrative ale României: Alba, Mureș, Harghita, Covasna, Sibiu, Brașov, Hunedoara și Bistrița-Năsăud.

Resursele financiare provin din bugetul de stat al Germaniei și sunt destinate spre a sprijini minoritatea germana din România. Apartenența la minoritatea germana nu este obligatorie pentru a primi ajutor financiar, putând aplica la programul de sprjinire economică orice întreprinzător din județele administrative enumerate anterior, cu condiția să îndeplinească criteriile de asistență. Alocațiile anuale (”resursele directe”) permit promovarea unor proiecte cu o valoare maximă de 35000 euro.

Sumele alocate pot fi accesate exclusiv pentru achiziționarea mijloacelor și echipamentelor de producție. Valoarea maximă a proiectelor promovate se ridică la 20000 euro în cazul proiectelor sprijinite prin reflux financiar. Sumele garantate se vor rambursa în rate, fără dobânzi, într-un interval de maxim 5 ani.

Pasul următor: solicitarea de proiect